Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Γενετιστές

text

Χατζημελετίου Κατερίνα

Επίκουρη Καθηγήτρια Εμβρυολογίας- Γενετικής στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Βιογραφικό

Εκπαιδεύτηκε και μετεκπαιδεύτικε επί 14ετία στην Αγγλία.

Σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες και αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Essex – BSc (Hons) in Biological Sciences.

Πήρε Masters με διάκριση στην Βιολογία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής – MSc (Distinction) in Human Reproductive Biology από το Imperial College School of Medicine, Hammersmith Hospital, London και με υποτροφία από το Foetal Medicine Foundation του Λονδίνου, πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή (PhD) στο Πανεπιστήμιο του Leeds το 2003.

Η διατριβή της «Preimplantation Genetics and Embryology” ήταν στις  χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα έμβρυα πριν και μετά την εμφύτευση με τον πρωτοπόρο στην προεμφυτευτική γενετική καθηγητή Αlan Handyside, ο οποίος ήταν ο πρώτος παγκοσμίως Εμβρυολόγος – Γενετιστής που πραγματοποίησε βιοψία και γενετική ανάλυση σε ανθρώπινα έμβρυα στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου και από τον οποίο διδάχτηκε όλες τις τεχνικές βιοψίας και ανάλυσης των εμβρύων. 

Μετεκπαιδεύτηκε στην κλινική εμβρυολογία, προεμφυτευτική γενετική διάγνωση στα Νοσοκομεία του Λονδίνου Hammersmith, Queen Charlotte’s and Chelsea, King’s, St. Bartholomew’s, St. George’s, και στο Γενικό Νοσοκομείο του Leeds (LGI). Εργάστηκε ως Research Assistant στο Department of Obstetrics and Gynaecology στο St. Thomas’ Hospital στο Λονδίνο, και ήταν υπεύθυνη του Μοριακού Κυτταρογενετικού εργαστηρίου στο London Bridge Fertility Gynaecology and Genetics Centre (2003-2007).

Από το 2008 κατέχει θέση Λέκτορα Εμβρυολογίας – Γενετικής στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική Α.Π.Θ και από το 2013 είναι  Επίκουρη Καθηγήτρια Εμβρυολογίας και Γενετικής στην Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό εργασιών σε παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά – αρκετές ως πρωτοσέλιδα.

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη