Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Παραλαβή φαρμάκων εξωσωματικής

text

Παραλαβή φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα (γοναδοτροπίνες) χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κατόπιν απόφασης της Επιτροπής.

Μετά την έγκριση, η ασφαλισμένη απευθύνεται στον θεράποντα ιατρό ώστε να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά τα φάρμακα που αφορούν τη θεραπεία της.

1η προσπάθεια

· Πρέπει να προσκομίζεται η απόφαση της Επιτροπής.

· Εάν κατά την 1η προσπάθεια οι ασφαλισμένες καθυστερήσουν να λάβουν την αγωγή της πρώτης προσπάθειας κάθε εγκριτικής απόφασης και προσέλθουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μετά το πέρας 30 ημερών από χορήγηση της έγκρισης, πρέπει να προσκομίζεται εκτός από την απόφαση της Επιτροπής και μία εξέταση β χοριακής γοναδοτροπίνης τελευταίων 10 ημερών.

2η προσπάθεια

Για την παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ για την 2η προσπάθεια κάθε εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

· Την απόφαση της Επιτροπής

· Εξέταση β χοριακής γοναδοτροπίνης τελευταίων 10 ημερών.

· Ιατρική βεβαίωση από το κέντρο αναπαραγωγής στην οποία πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη προσπάθεια και στην οποία ο θεράπων ιατρός γυναικολόγος θα βεβαιώνει ότι τα φάρμακα της προηγούμενης προσπάθειας έχουν χρησιμοποιηθεί. Στα πλαίσια της ορθολογικότερης χρήσης των φαρμάκων, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, αφαιρείται η ποσότητα που έχει περισσέψει από την προηγούμενη προσπάθεια (εφ’ όσον δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων) από το σύνολο των μονάδων που προβλέπεται για την επόμενη προσπάθεια. Η βεβαίωση αυτή θα φέρει την υπογραφή του θεράποντος ιατρού και τη σφραγίδα του Κέντρου.

Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη: Μιχαήλ Καλού 6

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη