Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

BLOG

 

Η υπογονιμότητα είναι ένα ιατρικό πρόβλημα που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια. Στα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ελλάδα, επηρεάζει περίπου το 9-15% του γενικού πληθυσμού. Πολλοί παράγοντες του «σύγχρονου τρόπου ζωής» ενοχοποιούνται για την αύξηση της υπογονιμότητας.

Μία πληθώρα παραγόντων συμβάλλουν στην αιτιολογία της υπογονιμότητας, από γενετικούς και περιβαλλοντικούς μέχρι παράγοντες που συνδέονται με τις κοινωνικές μας συνήθειες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ζευγαριών που καταφεύγουν σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και ιδιαίτερα στην εξωσωματική γονιμοποίηση, ολοένα και αυξάνεται.


Πολλές γυνείκες στις μέρες μας, αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία, κυρίως λόγω κοινωνικών παραγοντων. Η χειρουργος-γυναικολόγος Γλυκερία Ζερβακάκου μας εξηγεί τις συνθήκες μέσα στις οποίες μπορούμε να έχουμε πετυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση και τι ακριβώς ισχύει στο θέμα δωρεάς ωαρίων.

Το πρώτο παιδί από Εξωσωματική Γονιμοποίηση γεννήθηκε το 1978 στη Μεγάλη Βρετανία. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι, τα τελευταία 40 χρόνια με αυτή τη μέθοδο, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, τότε καταλαβαίνουμε πως η επιστήμη μας έκανε ένα πολύτιμο δώρο.

Τύπος – Άρθρα

articel

Μεγαλυτερη ηλικια

Τι ειναι η Εξωσωματικη Γονιμοποιηση

Περιοδικό υγεία

Περιοδικό Γυναίκα

Close up

Τύπος

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη